Training interviewen #online

Schrijftrainingen #tips #trucs

Belangrijk om te weten
Simpel gesteld, is schrijven niets anders dan woorden toevertrouwen aan het papier of (in toenemende mate) het beeldscherm. Om de boodschap goed uit te dragen, is het handig om de woorden zo veel mogelijk in de goede volgorde te zetten. Voor je het weet, sla je de plank anders finaal mis. Denk daarbij aan het immense verschil tussen: niet helemaal en helemaal niet.
We leven in een snelle tijd. Het woord geduld hoort inmiddels in het taalmuseum. Wollig schrijven, is dan geen optie. Zeker niet wanneer teksten voor internet zijn bedoeld. Bezoekers die niet meteen vol in het hart worden geraakt, verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Via een schrijftraining op jouw maat, transformeer ik je in een ‘snelle’ schrijver. Basisvoorwaarde: de drive om béter te gaan schrijven. Trefwoord: passie.
Met inmiddels vijftien jaar schrijfervaring op zak, help ik je graag zó te gaan schrijven, dat je gaat gloeien van trots. Daartoe reik ik tips, trucs en tools aan. En voorzie ik je schrijfsels van constructieve feedback. Alle schrijftrainingen die ik aanbied, zijn inclusief een hotline!

                                                          
Interviewen #online

Interviewen: voorbereiding is MEER dan het halve werk
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: interviewen is makkelijker dan het lijkt. Op voorwaarde dat je je huiswerk goed hebt gedaan, is het interview vooral een (zij het door jou gestuurd) gesprek. Kruisverhoren vinden immers op politiebureaus en rechtbanken plaats.
Cruciaal is om van tevoren te bepalen wat de ‘opbrengst’ van het interview moet zijn. De voorbereiding op het interview is hier sec op gericht.
Mijn eigen interviewteller staat inmiddels op circa 1.500. Inclusief vele honderden interviews met topsporters. Van de voorbereiding tot het interview zelf. Van uitwerking van het interview tot terugkoppeling naar de geïnterviewde: ik gids je graag door het boeiende interviewlandschap.
Uiteindelijk ga je zelf op pad om een interview te doen. De te interviewen kandidaat krijg je van mij op een presenteerblaadje aangeboden.


Je mailt me waarom je wilt gaan interviewen. En wat je droomscenario is. Ook schets je me je sterke en zwakke punten. Waarna ik een winnend aanvalsplan voor je opstel. Duur van de training: afhankelijk van je niveau. En wensen.


Interesse gewekt?
Neem dan contact met me op.

Klachtenrubriek

Wil je een klacht melden over (of juist een compliment geven aan) een bedrijf of instelling?

klik hier

Volg Ton op Twitter