Column schrijven #online

Schrijftrainingen #tips #trucs

Belangrijk om te weten
Simpel gesteld, is schrijven niets anders dan woorden toevertrouwen aan het papier of (in toenemende mate) het beeldscherm. Om de boodschap goed uit te dragen, is het handig om de woorden zo veel mogelijk in de goede volgorde te zetten. Voor je het weet, sla je de plank anders finaal mis. Denk daarbij aan het immense verschil tussen: niet helemaal en helemaal niet.
We leven in een snelle tijd. Het woord geduld hoort inmiddels in het taalmuseum. Wollig schrijven, is dan geen optie. Zeker niet wanneer teksten voor internet zijn bedoeld. Bezoekers die niet meteen vol in het hart worden geraakt, verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Via een schrijftraining op jouw maat, transformeer ik je in een ‘snelle’ schrijver. Basisvoorwaarde: de drive om béter te gaan schrijven. Trefwoord: passie.
Met inmiddels vijftien jaar schrijfervaring op zak, help ik je graag zó te gaan schrijven, dat je gaat gloeien van trots. Daartoe reik ik tips, trucs en tools aan. En voorzie ik je schrijfsels van constructieve feedback. Alle schrijftrainingen die ik aanbied, zijn inclusief een hotline!

                                                          
Column schrijven #online

Belangrijk om te weten
Columns schrijven, is een vak apart. Je dient je mening / standpunt immers zo te formuleren dat je uitnodigt tot discussie. Een goede column leidt automatisch tot twee kampen: die van voor- en tegenstanders. Wie denkt dat het schrijven van columns tot een grotere fanclub leidt, heeft het ernstig mis. Een columnist moet dus tegen een stootje kunnen. Enige andere mogelijkheid: tamme opstelletjes schrijven.
Wil je ook graag in slechts een paar honderd woorden je punt kunnen maken? Dan gaan we samen aan de slag!

Hoe ga ik te werk?
Je mailt me een drietal van je beste columns. Die ik vervolgens van eerlijke / constructieve feedback voorzie. Doel: aanscherping van jouw schrijfvaardigheden.

Wat kun je zoal verwachten?
Naast grammaticale tips, trucs en stijlsuggesties, leer ik je méér te zeggen in minder woorden. Elk woord te veel leidt alleen maar af!
Daarna geef ik je een aantal opdrachten waarin je de nieuw verworven kennis kunt toepassen. Vanzelfsprekend voorzie ik ook die columns van commentaar.

Interesse gewekt? Neem dan contact met me op.

Klachtenrubriek

Wil je een klacht melden over (of juist een compliment geven aan) een bedrijf of instelling?

klik hier

Volg Ton op Twitter